Over brinks

Mensen kennis laten maken met de wereld van specialty coffee. Het enthousiasme en onze passie overbrengen. Daar worden wij blij van.

Brinks CoffeeRoasters Siebe van den Brink

Brinks Coffee Roasters, legt de lat hoog; een eigen standaard. Tot in perfectie gebrand door Siebe van den Brink die de complexiteit en diepte van koffie tot zijn recht weet te brengen. Gebalanceerde smaken met een eigen signatuur die worden beïnvloed door het proces van zowel verbouwen en branden, tot het bereiden van koffie. 
We think specialty coffee should be for everyone and it’s our responsibility to educate the crowd.

Onze kijk op koffie

Koffie is een van de meest complexe producten ter wereld. Ik heb door ervaring, smaak en kennis mijn eigen kijk op het ambacht van koffiebranden ontwikkeld. Een proces van veel experimenteren om zo een eigen signatuur te ontwikkelen en niet blind de gebaande paden te bewandelen en trends te volgen in de Specialty Coffee- Scene. 

Koffie bevat meer dan 1000 bestanddelen die bijdragen aan de smaak en aroma van de koffie en er zijn 3 hoofd-smaaktonen: zoet, zuur en bitter. Overmatige bitters in de koffie worden voor een deel veroorzaakt door een hoog cafeïnegehalte in de koffie (In hogere mate aanwezig bij laag groeiende koffies en robusta) en voor het grootste deel door over karamelisatie (het te donker branden van de koffies).

Het branden van de bonen

Tijdens het branden van de koffiebonen ontwikkelen de suikers zich in de boon wat tot karamellisatie leidt. De fase van karamelisatie bepaalt voor een groot deel de aciditeit (licht zure smaak-tonen), zoete en bittere smaak-tonen. 

Brinks CoffeeRoasters brandt iedere koffie zo dat de beste eigenschappen uit de koffie naar voren komen. Wij branden koffies op smaak en willen geen nare of overmatige bitters in onze koffies. Wij branden dus minder donker dan de traditionele koffiebranders en houden hiermee de eigenschappen van de boon intact.

Koffie hoort volgens Brinks CoffeeRoasters rond en schoon van smaak te zijn, subtiel maar vol en toegankelijk met uitdagend karakter. Niet de makkelijkste koffies om te maken maar het zijn wel de koffies die wat ons betreft het leven leuk maken.
Bekijk onze koffiesoorten

Onze kijk op thee

Onze liefde voor thee is bijna net zo groot als onze liefde voor koffie. Brinks CoffeeRoasters is daarom exclusief een samenwerking aangegaan met Mark van den Bogaart (3e theesommelier van Nederland 2017) en oprichter van het theebedrijf Twistea. 

Om de meest heerlijk kwaliteitstheeen te selecteren is Siebe samen met Mark een persoonlijk en exclusief assortiment samen gaan stellen. Iedere thee met een bijzonder verhaal en samenstelling.
Hierbij staat voor op dat Mark en Twistea dezelfde normen er waarde hebben als Brinks CoffeeRoasters: passie, beleving, kennis, open en eerlijkheid.

Rechtstreeks van de plantage

Alle theesoorten zijn rechtstreeks geïmporteerd van de plantage en samengesteld voor een unieke theebeleving. Hierin wordt alleen gewerkt met top kwaliteit theebladeren en gemelangeerd met uitdagende en verrassende kruiden of vruchten.
Bekijk onze theesoorten